Kultur i Asker

Nettsted/Prosjektleder/Utvikler

Oppgave

Å lage en kulturkalender for Asker kommune som alle i kommunen kan benytte gratis. Med kulturkalenderen ønsker kulturhuset å presentere kulturtilbud på alle kulturarenaer i Asker kommune. Kulturarrangører i Asker kan legge inn informasjon om sine arrangement, og de står dermed ansvarlig for de opplysninger som publiseres.

Løsning

Kultur i Asker valgte å bruke opensource verktøyet Wordpress for dette prosjektet. Nettstedet styres via Wordpress CMS både for brukere og kulturhusadministrasjonen. Eksterne konsulenter lager nytt design og koder CSS/HTML. Jeg fikk ansvar for implementering av løsningen. Det ble utviklet flere moduler slik at kalenderen kunne fungere optimalt. Nettstedet er tilgjengelig som webapp. Kalenderen bruker SSL for sikker betalingsløsning.

Resultat

Den ferdige kalenderen er i dag en meget god og brukervennlig løsning som er hjertet av kulturinformasjonen i Asker kommune. Løsningen er en stor database som man kan hente innhold fra. XML-bassert API gjør det mulig å hente informasjon rett fra kalenderen.

Besøk nettside

Lukk